arcuèlh

dilluns, de març 10, 2014

Tolosa : las propagandas en mans

L’occitan es sancierament absent de totas las documentacions politicas distribuadas en vila de Tolosa. L’ai çaquelà remarcat clarament sus las listas Moudenc e Cohen, mens sus d’autras documents amassats per tèrra aprèp un passatge dins lo mercat Sant Albin de Tolosa dimenge passat. En general, los militants son de cap manièra sensibles a l’interès de l’occitan, l’acte politic partidocrate passa abans la lenga collectiva tolzana.

Cohen 2014Moudenc 2014

L’occitan es encara un suplement d’amna politica francesa a Tolosa. Per Pierre Cohen, POC-Bastir assajarà de vos convéncer doman, 11 de març de 2014, dins una serada dins un establiment privat tolzan.

L’ai çaquelà encontrat sus la lista EELV, dins un document de télécargar. E avètz de chança, l’ai agut de cargar, perequé es gaire aisit de trapar la bona pagina. Senon, pels especialistas i a una pagina especial occitan (1, dos, tres, quatre e quitament cinc paginas). Es pas lo cas per las autras listas.

occitan e EELV Tolosa campanha 2014

Ai vist çaquelà passar un pichon quicòm per la collaboracion POC-Bastir ambe la lista dels aligats a Pierre Cohen. E lo Front de Gauche version PCF de Tolosa fabrica un document especial, per acarar lo Front de Gauche, version nacioanlista francés Jean-Christophe Sellin.

PCF Front de Gauche Tolosa

Pel rèsta, i a pas grand causa d’excepcional sus aquestes documents ; son prestes d’èstre tradusits en anglés o chinés mandarin ; i aurà pas gaire de diferéncia.

Pel rèsta (bis), i a gaire de reala compreneson del tèma :

Image (19)

En esperar, lo netejament lingüistic e de dimension expansionista, etnica e francesa contunha, ambe la fòrça del sistèma politic imposat en Occitània.

Vauban Mapa de la França de Loís XIV eleccions 2014

traversar lo desert

-°-

Apondon :

Moudenc 2014 1

-°-

Raríssim, un site de campanha bilingüe :

site de campanha bilingüe