arcuèlh

dijous, de març 06, 2014

GEO-Les gascons, la revista enganadoira

Atencion, aquel mensual regionalista se trufa del lectorat ; aquel document a la pagina 118, a la fin de la revista, es la talvera del mensual ; la qualitat de redaccion es aquela de l'ofici de torisme local, pauc d'informacion sul fons, e quitament pas en superficial ; los oficis de torisme son emplegats del sistèma francés de gestion del torisme, e cagavan aquel tipe de document que valorísan de l'ignorança francesa ; la «literatura» de GEO es aquí del nivèl de la mediocritat francesa ; la sola excepcion francesa es l'ignorança ; aquel mensual "GEO-Les Gascons" ajuda pas a saber melhor que l'ignorança francesa en Gasconha. Es una revista e sa portada distribuat sonque dins la zòna qu'es supausada concernida ....

Les gascons

Podriái escriure a cada linha o pagina las enganas redaccionalas ; fariá un libròt … mas GEO o publicarà pas. Soi de l’Agenés e basicament la redaccion de las paginas aquestas es partida de l’Albret….

1 / O tòrni escriure : SOI PAS REGIONALISTA e donc ai pas crompat aquel jornal per la portada, mas pel contengut, quora lo contengut es nullíssim, o cal dire ; regreti la soma qu’ai donat al quiòsc.

2 / O tòrni escriure, sabi ma geografia, Puègmiròl es pas en Gasconha, mas se díson “Gascons”, aquel ignorant e supausat jornalista auriá poscut m’explicar.

3 / a Montcrabèu, en Òlt-e-Garona, las messorgas son francesas, las mentidas son en occitan de Gasconha, una reflexion (lo fondator de la fèsta de Montcrabèu o sabiá (i ai participat en occitan de Gasconha, e soi estat aplaudit e felicitat pel document donat), qu’es pas un …. patois e lo lengadocian de l’occitan !

4 / etc …. es talament long que….. STOP.

GEO : REMBOURSEZ !

-°-

Distribuada a gratís a l’Ostal d’Occitània de Tolosa, la revista lheidatana val cent còps melhor. Lo tèma : Occitània d’anuèch. E la crotz occitana a Tolosa es autanplan gascona que lengadociana, es tolzana ; non i a frontièra d’identitat «régionale».

Image (10)