arcuèlh

dilluns, de novembre 05, 2012

2 mòrts en Occitània–PRS zèro

La resulta de l’establiment de la PRS tecnocratica (e del pauc empressament dels socialistas per l’annular, e tanben de l’integrar dins lo sistèma de decentralizacion, per ajudar tota la populacion), e sense gaire de consultacion en Occitània, a fabricat un objecte antisentat publica en Occitània ; podèm ara listar, 2 mòrts per Occitània aprèp aplicacion de la PRS per la tecnocracia de la sentat de l’Estat centralista francés.

Lo primièr es per Fijac, lo veïcul èra personal, d’un jove copla, per una naissença ; lo segond es aquel del veïcul ambulancièr, per una vièlha perigordina de 93 ans.

Art de morir en Perigòrd

La PRS, plan regional de sentat, dèu tanben èstre un afar dels Conselhs Regionals e non pus de l'Estat ! Sabèm que l’Estat es incompetent, en tot çò que tòca Occitània, tot, per rasons simplas, es una oligarquia qu’a res d’una idèa dels besonhs de las populacions en Occitània, e lo sistèma partidocrata francés en Occitània cobrís las incompeténcias tecnocratiucas, e a còps, la tecnocracia frnacesa coneis res de la geografia d’Occitània.

Es lo segond mòrt en Occitània encausa de la novèla PRS, tecnocratica e sense consultacion.

La PRS dèu èstre annulada (avèm pas cambiat de majoritat politica ?), e represa en mans pels elegits dels Conselhs Regionals, una competéncia que lo Conselh General d’Aran trabalha ambe l’espital de Sent Gaudens, perqué non pas generalizar aiçò en Occitània ?

Farai la publicacion de tot comunicat de partits politics que podràn ajudar a melhor la vida dels Occitans e de las Occitanas, es de dire enlevar a la tecnocracia de l’Estat francés la prerogativa de vida o de mòrt suls ciutadans occitans, que fosquèssen jovenòts o vièlhs.

fRANÇA es un dangièr per Occitània, i a res de mai de dire.

La tecnocracia francesa, e la partidocracia centralista, nos capítan d’explicar coma es l’art de morir en Occitània, e lo sistèma politic se cala tròp.