arcuèlh

diumenge, de novembre 04, 2012

Espanha : despensas d’un Estat en crisi

Anuèch se cal pausar la question se l’Estat reial espanhòl amerita de fabricar, anuèch, factura per la seuna armada, son en guèrra contra quí ? Preveson una quèrra contra quí ? Manuel Valls l’a poscut avizar quora es estat a Madrid parlar ambe lo poder PP e daissar una entrevista politcameznt engatjada contra Euskadi, e la patz, entrevista publicada a El País ?

Bulletin de guèrra espanhòla

Dins un article recent una pagina Internet catalana se ne pausava question fòla, e se los Catalans èran lo futur camp de man-òbra per l’armada espanhòla ?

intervencion militara

Las amenaças del Riuz-Gallardón de fan mai claras. cal recordar qu’aquel Riuz-Gallardón es sortir de la fondacion Frederico Franco…

Mas nos podrèm pausar la question del budgecte de l’armada (coma en Grècia), a un moment que l’argent fa fauta dins los sistèmas socials. Se trapa que los mai grands fabricants d’armas son alemands e franceses.

La prioritat del poder PP-PSOE en Espanha es plan las causas inutilas de l’Estat central, puslèu que d’organizar l’Estat per una eficacetat economica reala. Tornam al moment del Franquisme que los fantasmes centralistas fabrícan politicas que son sistematicament contra los pòbles, e l’union Europèa ajuda per aiçò far.

Lo bipartisme tipe UMP-PS o PSOE-PP, centralista donc, foncionava per nos enganar las democracias, fins ara i avèm cresegut… De mens en mens quora las prioritats son las bancas e las armadas !

BCE Federal Reserve

-Utile per tota Euròpa-

Reportatge de TV3 sobre los camins constitucionals, politics e juridics per l’independéncia del Principat de Catalonha, la província Cataluña del reialme d’Espanha. Es trufat de dificultats espanhòlas, dificultat contràrias a la democracia e contràrias a la volontat del pòble, lo catalan ; alara, la votacion del 25 de novembre serà a l’ora de la vertat, ambe un Parlament que deurà èstre mai de 50 de cent per la consultacion o referèndum popular per aiçò far. Cal apondre las paraula de campanha d’en Artur Mas, « la democracia e lo civisme non pòdon frenar ambe unes ‘tribunals o unas constitucions”, legissètz l’article de 324.cat.