arcuèlh

dimarts, de novembre 13, 2012

De l’incapacitat de la tecnocracia politica

L’elonhament del sistèma politic de la realitat viscuda pels pòbles d’Euròpa es pas melhorada ambe l’Union Europèa, mas puslèu d’enpiejora.

Dos documents vos podrà explicar lo perqué escriovi aiçò :

1 / lo nuclear

Fukushima

Lo govèrn japonés es estat sempre sord a las demanda minoritari de la populacion que fasiá mòstra de clar-vesença politica. Lo nuclear es dangierós PUNT.

2 / los desalotjaments espanhòls, organizats per l’Estat de dreit (coma las expulsion frnacesa en Espanha en s’ajudar pel dreit europèu), l’Estat del bipartisme tecnocratic espanhòl, l’Estat PSOE-PP. Es una lei que data de la debuta del sègle XXen, segur qu’an pas agut lo temps en trenta annadas de la cambiar en regularitat tecnocratica ! La tecnocracia politica es autanplan lenta que l’escargòl que voldriá passejar en rotas classicas entre Barcelona e Madrid ; l’escargòl cridarà FEDERALISMO ! Ne soi segur.

Desalotjaments bancaris

Podriam trapar plan d’autras rasons per pensar que val melhor non far fisença al sistèma partidocrata dels Estats-nacions imperialisats per èstre bons representants de la ciutadanetat europèa, ni a Madrid, ni a Paris, nimai a Brussel o Estrasborg. La pichona quantitat de militants per cada partits centralisme agruèja lo problèma, e fabricar una tecnocracia que sistematicament a jamai realament trabalhat sul terrenh de las realitats de las nacions oprimidas.

Me podrètz dire las mesuras que seràn presas, aviat, per contrar los sistèmas mercat-imperialistas e los sistèmas d’enèrgia centralista ?

ara las vaca netejan la politicaautorota francesa en Occitània