arcuèlh

dilluns, de novembre 12, 2012

De la propaganda del PP podèm sortir ….

La primièra causa que cal dire o escriure es : se las estadisticas aquestas son vertadièras, alara de qué cambiariá ? Cal dire alara que la frontièra serà bastida pels Espanhòls (PSOE-PP en primièr, UPyD e Ciutadanos en segond)... e frenar tot escambi. Mas segurament pas pels Catalans e las Catalanas !

propaganda PP

Lo principat Sud de Catalonha es un territòri de fòrt escambis de populacion, es la riquessa d’aqueste territòri. Es donc aquel document una menaça contra l’activitat economica del Principat Sud de Catalonha ; sol lo PP o pòt far perqué es assegurat d’èstre al poder a Madrid e de manipular las leis al seu contentament nacionalista espanhòla, es de dire nacionalista d’expansion.

De quina autra manièra lo nacionalisme d’expansion se pòt tanben caracterizar ? E bè … la causa es simplassa, lo nacionalisme d’expansion se definís pel non respecte lingüistic de las populacions locutriçàas d’una autra lenga que la lenga d’Estat ; it’s quite simple !

De la meteissa manièra podèm que confirmar que las idèas o «pensadas» politicas del PP e del PSOE son la meteissa per Espanha, per exemple sul cas dels desalotjaments e de las ipotècas bancàrias. Gaitatz la vídeo que Vilaweb prepausa.

Non i a pas cap diferéncia entre lo PSOE e lo PP, son imperialistas e deslegal pels pòbles d’Espanha, que fosquèsse basco, catalan, espanhòl o galician.

Per assegurar aiçò, avèm al cap la paraula de l’ex-president de l’Aragon que del nazisme sembla i conéisser res, mas que gausa qualificar CiU de partit nazi. Aquel tipe d’argument de campanha sembla f♫9rça a un biais d’amagar l’abséncia real d’argument o de progaganda de bona tenguda per la vida democratica en Espanha, donc dins la Catalonha d’anuèch ; es plan clar que dins aquestas condicion mai parla lo PSOE e mai parla lo PP, non pòt qu’ajudar l’independentisme de créisser.