arcuèlh

dilluns, de juny 25, 2012

Lo debat de la desfaita tolzana

Uèi es un grand jorn, es lo 800n aniversari de la mòrt del Franc, delegat del Papa e del reietonet de París, lo vassal del reieitonet Simon de Montfòrt, matat per una valorosa femna tolzana. deuriá èstre un jorn perpetual de fèsta tolzana. Per aquel jorn e pensi qu’i an quitament pas pensat, un debat es estat organizat.

los tunèls de la desfacha tolzana

La propaganda a durat mai de 1 oras, e las associacions que recebon lo mai de subvencions son estadas al mícro, tanben al mícro.

Avèm gaire après de causas levat que los Occitans an mestièr de sortir del Getò. Es evident que los Franceses que se parlan entre els, e que son pas informat dels debats aqueles, devon èstre grands umanistas duberts sul monde !

Sempre es la fauta dels pichons dins aquesta societat de colonialistas franceses, los elegits que fosquèssen tolzans e afranquesits, an sempre rason e sobretot son pas aquí per imposar una òbra a l’administracion ; se calquestionar sobre la capacitat dels elegits de plan representar la direccion dins una administracion..

Farai cort e vos pregui d’anar veire mai luènh per aver una idèa de la ràbia que …. en véser las incapacitats dels elegits de portar la dignitat occitana en defòra de l’enclaus paternalista que lo colonialisme li agrada de l’aver.

Farai cort : quora son al poder son los reis de l’enfumatge politic, e sobretot jamai donar l’exemple.

Forcauquier la crotz panada

-°-

egalitat de las lengasÉgalité ou Parité