arcuèlh

divendres, de juny 01, 2012

Anne Lapérrouze sap emplegar l’occitan.

E LOS AUTRES CANDIDATS ?Anne Lapérrouze

I a mantunes endreits qu’ai pas gaire qu’un candidat per anar votar. Anne Laperrouze es d’aquestes candidats, coma los candidats MoDem-Unitat Catalana en Catalonha del nòrd. Mas soi de TOLOSA, malastrosament e soi forçat de suportar la COM de las entrepresas, un bar tolzan, e de la partidocracia :

la com a Tolosa

Car pel moment a Tolosa pòdi sonque notar la preséncia de la crotz occitana o de l’abséncia de la bandièra francesa sul capitòl. Gaire sobre : quina serà l’actitud dels elegits novèls per rapòrt a una lei per l’occitan, e pas sonque una question de lei per acceptar la compassion al nivèl d’una signaletica. Non, cal èstre clar, es pas la bandièra de Fortcauquier, panada pels tolzans un còp èra, crotz que me farà votar per aquel o aquela dels candidats, mas benlèu una melhora compreneson de l’emplec de l’occitan, de sa visibilitat, de son emplec digne, pel país nòstre la dignitat manténer …. e Tolosa, de que s’es noirrigada ?

Anne Lapérrouze seriá estada MA CANDITATA per defendre Occitània sense cap de dobte.

Uèi soi alara content de veire que lo meu punt de vista es partatjat pel Clusèl :
Comunicat de Lo Cusèl Sant Sulpici

Vist sobre las afichas, 1 / la crotz occitana, 2 / l’abséncia de la bandièra pairenca :

Tolosa junh 2012 096Tolosa junh 2012 094

Aquí se vei un signe, un indici … mas gaire mai que me posquèsse convéner, per Tolosa ; cal pas saber cantar lo ‘Se Canto” en grope, o cal saber ortografiar, e sobretot saber la seuna istòria e portar aital sa simbolica per l’Euròpa sense frontièra.

Dins las afichas de l’esquèrra es mai clar : I A RES ! (vòt d’evitar donc)

Tolosa junh 2012 098

L’Humain del front parla la lenga tecnocratica, lenga del rei-president, de la constitucion desumanista de 1992, coma dels tempses sovietics se parlava lo sovieticus.

La candidata socialista del meu canton es jà elegida deputada, se cal demandar ont se vegèt son accion passada, e pel document laissat dins la boite à lettres, se vei clarament qu’es pas ela qu’a escrich la mendra linha, e un nordista francés auriá poscut far autanplan melhor, ni quitament una mendra frasòta en occitan… Una profession de fe que me farà segurament damorar a l’ostal pel segond torn.

Alara per ajudar los redactors de las professions de fe del segond torn :

Comentari Centre pour la fRANCE 2

Amics e amigas d’Occitània votar es encara e encara de mai en mai complicat per aver representants e representantas de bona qualitat al centre legilatiu parisenc…

Catherine Lemorton e Gérard Bapt auràn, coma deputats/adas donat/ada signes per sosténer l’occitan ; ne caldrà téner compte… pels Tolzans.

Caldrà tanben oblidar los qu’an agut votacions abstencionistas al Grand Tolosa, o a la comuna de Tolosa, quora se lor prepausèt un acte politic digne per l’occitan. Abstencion politica al Grand Tolosa o a  Tolosa = abstencion per la votacion dels Occitans e de las Occitanas a las eleccions següentas. ; es imperatiu.

-°-

Messatge a Vueling, per aver vist una publicitat dins lo mètro de Tolosa :

messatge a Vueling

(Document establit en lenga catalana, levat ‘Pensatz’ qu’es en lenga occitana)