arcuèlh

dilluns, de juny 18, 2012

Signaletica per l’occitan

Dins mantunes burèus de l’administracion de la decentralizacion se pensa a l’occitan, levat dins la region centrala a Occitània ! E sembla que cadun trapa son biais, es pas realament ligat a las competéncias dels elegits del Partit Occitan (çò que jamai estat lo cas, es istoric, e pensavi que podriá èstre melhor ambe los novèls arribats), nimai a un projecte clar per l’occitan, un projecte coma una politica lingüistica pensada e reflechida.

Avèm aital doás manièras de far las causas :

Signaletica dels tren Aquitània

La primièra faiçon es en Aquitània, conselhièr regional encarga de l’occitan es David Grosclaude, EELV-Partit-Occitan, majoritat dels socialistas d’Aquitània ambe EELV.

La segonda es en Lengadòc-Rosselhon, majoritat socialista unicament.

Gara de Limós

La segonda a pas agut cap comentari despressiu per los que, en Euròpa, vòlon la dignitat lingüistica. Es benlèu l’influéncia catalana, o la maissanta influéncia basca ? Diguin sap pel moment perqué l’occitan es desvalorizat en Medòc sobre la linha de camina cap a la mar. Dins aquel ròdol çaquelà se podrà trapar bandièra d’Aquitània al mièg del vinhal, e pas un drapèu del Conselh regional actuel !

Cal dire que la politica de Lengadòc-Rosselhon es menada per un catalan, es benlèu aiçò que dona una eficacetat… per aver una egalitat de tractament per la lenga occitana e la lenga francesa.

Apondon recebut lo 21 de junh :

Aquitània tèxte en occitan....

-°-

En complement…

comunicat 003-12 Lo Clusèl sistèma UMPSJosiana Ubaud Escrichs de femnas