arcuèlh

dissabte, de setembre 01, 2012

Encara un document tòrt dins La Dépêche du Midi…

question DDM per Catalonha 310812

La bondat del poder central es de donar autonomias, es sobre aquesta basa ideologica que l'entrevista es basada ; es de la DDM; segurament un ancian estudiant en sciéncias politicas, sense parlar del problèma que mestresa pas, los fluxes dels budgectes publics... en Espanha.

1 / Senon coma explicar que 5 mM€ seràn grandament pas sufisent pel deficit de la Generalitat de Catalonha, e res es mençonat dins l’entrevista, per una question… nimai quí pagarà los interès d’aquela soma ; coma se las soma d’un budgecte a un autre avián pas una consequéncia financièra, los interès ; lo redactor de las questions sembla pas saber coma fonciona un emprunt, inocéncia de la jovença ?

2 / Senon coma explicar aiçò :

Rare

L’economista aquel es pas nacionalista catalan…

Malastrosament quora una entrevista es bastida sobre supausicions jacobinas francesas (bonapartistas), e per parlar d’Espanha, es sistematicament un problèma editorial. Aquel problèma es pas sonque del jornalista aquel, es tanben tota la filiara que fabrica aqueles jornalistas.

Per la traduccion del professor espanhòl, segurament que la DDM aurà un traductor d el’espanhòl al francés regional, per contra pel catalan ne semblan pas aver jamai agut, coma la majoritat de la premsa francesa.

Lo ròtle del Col.lectiu Emma es justament de respondre a las estudipitats redaccionalas francesas, i a de trabalh !

De tot biais, l’IRIS es tot levat lo bon endreit per cercar l’informacion per una redaccion situada a … TOLOSA e non pas a París ! La seuna independéncia es sempre relativa, vist qu’es pagat per una institucion francesa… E jà per aqueles tipes de subjecte madrilenc o parisenc, es lo meteis problèma. Cal recordar a la DDM que per aver l’informacion sul tèma cal simplament dempuèi La Pradeta prendre la veitura e anar a Vielha, 160 km. Crompar los jornals e benlèu encontrar mantunes actors de la vida publica. Far una vertadièra enquèsta de terrenh, qué !

La fòto de Javier Granja explica fòrças causas als jacobins franceses :

autonomia es pas decentralizacion