arcuèlh

divendres, de setembre 28, 2012

Vidal Quadras vice president del Parlament Europèu es antidemocrata

L’intervencion de deputat europèu Vidal Quadras dins los mèdias espanhòls pòrta cap de dobte : demanda al govern madrilenc d’intervenir militarament en Catalonha.

Gaitatz l’article en lenga espanhòla aquí.

Vaquí la seuna fica al Parlament Europèu :

PPE signaletica PPE-PP Vidal Quadras fica sancièra

Dins lo Parlament de Suèda, jà un deputat a demandat de qué farà lo seu govèrn de suèda per ligar relacions amb Catalonha, per ajudar a bastir la democracia.

Lo soixante-huitard Dany Cohn Bendit se trapa, en estent contra la democracia en Catalonha, se trapa èstre dins lo camp de los que pensan que lo modèl franquista èra lo melhor per Espanha, e que «Catalonha se cala». Corsega : Se compren alara melhor perqué Libera es pas membre del PNC e dons de l’ALE dins lo Parlament Europèu…

Per totes los «grands» democratas de l’Estat francés : quina son las loras intencions a prepaus d’aiçò, la democracia en Catalonha ? Que faràn ? Que ne pensan ? Los mèdias lor fan l’amertà informativa pel moment, benlèu que los ‘grands’ democrata republican franceses espèran l’intervencion militara per aver un punt de vista. Mas que las questions fosquèssen claras :

- que faràn al nivèl del Parlament Europèu contra la presa de paraula militarista de Vidal Quadras, vice-president del Parlament europèu, quí lo questionarà sobre aquesta presa de paraula autidemocratica ?

- que faràn los deputats dels ‘grand sud’ per questionar lo govern francés sul tèma de la democracia en Catalonha ?

Se cal recordar que l’UMP a deputats al Parlament Europèu que son suls meteisses bancs que lo PP, o simplament qu’an votat per l’installar al cap de la vice-presidéncia del Parlament Europèu; pensan qu’es democratic de demandar una intervencion militara per contrar la democracia ? Un referèndum seriá interdich dins l’Euròpa occidentala per una constitucion qu’es dicha democratica o supausadament pòst-franquista ?

Que farà lo grope EELV-ALE per questionar l’intervencion dins La Vanguardia del Daniel Cohn Bendit per aver negar als Catalans d’aver un punt de viste dinamic sobre l’independéncia a Barcelona, contra donc la dignitat catalana, contra la dignitat politica e la democracia catalana ? Que faràn al Partit Occitan o al Partit de la Nacion Corsega, Région Savoie o a l’UDB, o a EA, EAJ-PNB o a CDC-Catalunya-Nord per directament questionar Daniel Cohn Bendit ?

Europèu bandièra ambe l'estalada catalana

Responsa del Parlament Europèu CiU-ERC-ICV

Espèri que los elegits de l'Estat francés se faràn sòci de la demanda parlamentària aquesta... gaitarèm. Pensi a EELV-ALE, PSf-PRG, Front de Gauche, Centristas franchimands, e totes los democratas europèus, contra un retorn de las barbariás e barbaritats franquistas.