arcuèlh

dissabte, de setembre 01, 2012

Pèire Godolin onorejat per un bisutatge, enfin !….

Ièr dins l’òrt Godolin, vacament polit, coma es una plaça de la vila simbolica, una escòla d’engeniaire a organizat un bisutatge per la nòva generacion. Segur que se dobtávan pas que l’afar passariá aquí coma bilhet… vist que l’informacion sobre l’occitan s’amaga en vila, la cal daissar per un clientelisme electoral !

IMG03144-20120831-1834Tolosa portalh e pòrtas 067

Mirgalhat de totas las colors los estudiants an percorregut l’Òrt Godolin. La fontana èra clara, e los organizadors avián mícrofòne de nauta intensitat per guidar la fola dels estudiants novèls.

IMG03145-20120831-1844

Los estudiants èran vestits de quessòts e bragas cortetas, pintradas a la lesta de colors roja o jaune… quitament lo cap aviá suportat la pintura.

L’aiga de la font Godolin èra clara, la font èra novament adobada, netejada, fin junh 2012 ; aprèp serà puslèu colorada, aital. L’aiga neteja la maissanta pintura, es una primièra leiçon per un engeniaire !

Mas l’exercici de bisutatge aviá previst d’arrestar las aigas de la fontana d’agrement, e l’arrêst se seriá praticat a la man, unes estudiants al servici de l’arrèst d’aiga, a la man. Se trapa qu’es mai amusent d’o far ambe las grandas aigas de darrièr l’estatua, las aigas que justament frenan per melhor veire la famosa frasa de Godolin :

frasa Godolin

La frasa la caldriá valorizar, alara los estudiants an segurament volgut manifestar alprèp de la comuna de Tolosa ; se trachariá de rendre mai vesedor la frasa famosa ! Perqué ? Es una vergonha de la daissar amagada per l’aiga ! Mas es bravament up-to-date en socialistalha.

Senon pel moment ambe de las gerselhanas (cap blonda d’Aquitània o gascona), la comuna e lo seu servici comunicacion se far fotografiar sus la plaça del Capitòli, benlèu que se tracha de desvolopar la francofonia, enfin…. blau o mens !

IMG03068-20120831-1631

N’i a encara que van creire que la misèria es ieu que l’ai organizada … bè non ! Ièr a Tolosa l’eveniment èran ges las vacòtas desraisigadas de la comuna mas lo bisutatge dels estudiants engeniaires de la vila.

BNG estela esperança 2