arcuèlh

divendres, de setembre 14, 2012

Los militants de PN son estats perseguits per las autoritats francesas per anar a BCN

Mantunas militants de País Nòstre, e mantunes militants catalanistas, qu’an agut l’idèa de prendre un bus, donc un transpòrt collectiu europèu e ecologic, per anar manifestar, una activitat politica, a Barcelona lo 11 de setembre 2012. E las autoritats de polícia francesa an aprofieichat de crear un fiquièr politic dels militants aquestes ; dins quin tipe d’Estat sèm ? Es una republica franquista ? Dins quin sistèma politic que se pensa protegir en ficar los manifestants pacifics ?
Esperm lo cambiament PN 120912
La libertat d’expression se limita de moment que non poder manifestar contra un Estat espanhòl, contra la repression d’un Estat centralista similar al francés ?
De quina manièra los elegits d’Occitània podràn suportar aiçò de la republica francesa, de la polícia francesa qu’es supausada protegir totes los ciutadans pacifics e democratas ?
Alavètz volètz la lista dels problèmas que los catalans an de suportar de l’Estat centralista espanhòl, un reialme que sembla fòrça a una republica francesa ; volètz ? Alara escotatz en espanhòl e en catalan, lo programa de RAC 1, una estacion independenta e privada de Catalonha, del grope Godó, un grope de premsa que difusa La Vanguardia a tota Euròpa.
Es una allocucion madrilenca en espanhòl e catalan, en difusion permanenta sus RAC 1.
Recordèm que la manifestacion del 11 de setembre 2012 èra una manifestacion INDEPENDENTISTA, res de mai. L’an vist tota la premsa mondiala, levat l’espanhòla (de Madrid installada a Barcelona coma a Madrid), e la premsa mondiala levat la francesa encausa de l’AFP que manipula l’informacion sul tèma.
manifestacion de barcelona  110912 Veja Brazil
País Nòstre acusa donc l’Estat francés de vóler crear un fiquier d’indepentistas pacifics. De quina manièra s’emplegarà aquel fiquièr ? Per quí es aquel fiquièr ? La supausada republica democratica francesa es al nivèl que cal per agir d’aquesta manièra ?
Del meu punt de vista es una provocacion politica orquestrada per un sistèma qu’assaja de se protegir en oblidar la democracia, alara que se passa en Euròpa per castigar las autoritats policiàrias francesas d’aver ordenar un fren per la circulacion entre dos Estats d’Euròpa, per motiu d’una manifestacion pacifica (que los auriá fortament agradat que fosquèsse violenta, ne soi segur !).
País Nòstre auriá d’informar las autoritats europèas, primièr e en urgéncia. I a urgéncia per arrestar aquestas estupiditats espanhòlas, un Estat independent catalan es la solucion PACIFICA :
per portar un CAT retengut
DIGNITATS !
presidents de la Generalitat de Catalunya