arcuèlh

dijous, de setembre 27, 2012

GEOHISTOIRE manipula l’istòria de 1793

Dins una simplassa mapa se podrà veire de quin punt de vista istoric son partits per bastir aquel numèro ; es la França etèrna ambe las frontièras naturalas, que de 1793 dinca anuèch an pas cambiadas : es pura manipulacion politica republicana francesa. La revista se sona GEOHISTOIRE, supausadament seriosa.

Portada de GeoHistoire oct 2012GEOHistoire manipulacions istoricas

Cal recordar a GEOHISTOIRE que l’Alsàcia-Lorrena es esada perduda en 1780, mas que Argèria fasiá partit de fRANÇA jà en 1830, en una conquèsta militara un pauc foscosa, puèi que lo Reialme de Savòia e la Comtea de Niça son estats assimilats e annexats per referèndum armat a l’Estat francés dich republican sonque en 1860….Lo Bonapartisme faguèt la guèrra a tota l’Euròpa per imposar la terror pertot en Euròpa.

Podèm segur informar los «istorians» amb diplòma republican francés, e grands universitaris, segur, segurament de las melhoras universitats que l’Alsàcia-Lorrena es estada objecte de re-integracion sonque en 1918, e que l’armada francesa a batalhat contra una republica sociala d’Alsàcia-Lorrena o Lotaréngia, 100.000 mòrt en un mes, al primtemps 1918. Podèm clarament se pausar question sobre la qualitat dels diplòma d’aquestas universitats francesas d’istòria, e de las loras capacitats de manipulacions politicas.

Dins un article que seguirà vos indicarai de quina manièra la premsa francesa desinfòrma a prepaus dels «problèmas de Rajoy». Es un pauc coma l’istòria de la dicha «Révolution frnaçaise», coma l’explica l’editorialista, cal virar las paginas, mas sopbre las donadas manipuladas francesas, republicana, «de religion laïca e supausadament a gratís» ! Per estauviar la crompa d’aquel bimensual, vos conselhi çaquelà un pichon libre de Jacme Servat, las revòltas en Occitània abans la dicha Révolution française. Vos costarà mens car.

Per èstre clar, GEOHISTOIRE me dèu 6€90cents lo prètz del numèro d’octobre. La mapa d’aquel bimensual desvaloriza tota la revista, e benlèu tanben lo grope prisma.