arcuèlh

diumenge, de gener 08, 2012

Granda manifestacion a Bilbo

Una fòto de la manifestacion, tirada d'un filme d'EFE (vista sul site del jorna Deia a Bilbo) - segur qu'i podrètz trapar quicòm que vos agradarà, a totes los ciutadans de las minoritats mesprezadas en Euròpa.

Fòto EFE de la manifestacion de Bilbo dissabte 7 de genièr 2012 1

Aquela manifestacion questionava Espanha, e lo novèl govèrn, mai tanben lo nacionalisme d’expansion parisenca ; dins los dos cases i a la question dels presonièrs politics ; la solidaritat dementre las nacions europèas mesprezadas èra tanben al cap de la manifestacion ; lo passatge en preson es un moment d’educacion politica de las grandas, sèm volèm positivar.

La Vídeo d’EFE pausa clarament la preséncia d’aquestas bandièras associadas, la vídeo de El Correo mens.

Fòto ElCorreo de la manifestacion de Bilbo dissabte 7 de genièr 2012

Quina clara consciéncia en Catalonha e Euskadi ! Occitània es bravament desinformada e desapienta sul tèma.

Fòto EFE de la manifestacion de Bilbo dissabte 7 de genièr 2012 2

Coma per astre e segurament pel cambiament d’annada, France Culture e France Musique an difusat a las 7 oras Gorka Landaburu pre informar del tèma.

(tre que podrai assajarai d’i botar lo son d’aquesta intervencion RF de Gorka Landaburu).

Dins lo meteis jornal Deia se podiá veire tanben la convencion entre los dos govèrn per aver la television en lenga basca en Nafarroa, pel numèri terrestre. La question se pausa en Catalonha del nòrd e Iparralde per la television basca. Mas per temps de crisi, se parla tanben de redusir las ajudas a la premsa…

Portada Deia Aprèp la multidunària manifestacion de BilboPortada Gara Manifestacion de Bilbo Per aver d’autras vision sul tèma de la manifestacion aquela, cal picar sobre Gara tanben, o en lenga basca, Berria, BerriaTB imatges acompanhada de la lenga basca.

Sobre la eitb, television autonomia (al poder dels socialistas gràcias al PP), se parla gaire de la manifestacion (se publica pas ges de la chifras) ; de mai se dona la paraula al president de l’autonomia basca, Patxi López per explicar qu’«i a pas de presonièrs politics», mas que son delinquents sonque, e que la «justícia espanhòla es legitimista e generosa» ; aital podèm confirmar l’avuglament del sistèma politic jacobin e bonapartista espanhòl, lo PSE en Euskadi coma lo PP.

Es evident que la manifestacion aquesta molesta la democracia espanhòla, per èstre organizada ambe los frens diches legals sul contengut de la manifestacion. Aital res que los frens de la manifestacion son las pròvas que cal que l'independéncia de Euskal Herria es una urgéncia granda per la patz en Euròpa. Podèm çaquelà regretar la pausicion del PSE (normalament se cal estonar aquí) e del PP (que sembla normala aquela, car son per la repression modèl franquista). La manifestacion èra orgnaizada per las associacions dels presonièrs, presents dins la manifestacion los actors politics d'esquèrra nacionalista e independentista basco. En veire los imatges, es clar qu'i a mai que lo 300 buses comptats per EITB, per minimizar la manifestacion.