arcuèlh

dimarts, de gener 03, 2012

PSG, nosautres tanben devèm pagar per aiçò ?

La valorizacion de las linhas de granda vitessa es per contunhar d’aver lo poder de decision a París, per ajuda lo BTP parisenc, per ajudar las equipa de tleviison de venir panar imatge en Províncias, per melhorar las estupititats de l’administracion centralista francesa en far melhor pujar los quadres (foncionaris o pas), per ajudar la premsa papier de davalar melhor en Províncias, per poder decidar çò que vòlon sobre la nòstra esquina. Aital al PSG…

PSG pagar per salari enòrme

Dins l’esquèrra en Occitània, la critica damora a l’estadi ambrionari contra l’Estat francés, jamai un comunicat d’un seccion locala, jamai ; quora es d’esquèrra, ambe totas las antitats politicas francesas, los militants son devenguts muts ; es alara la dreita qu’escriu ; mas aquí, lo subjecte es fotbalistic… Alara lo centralisme fa calar los comunicants.

Lo Quatar es çaquelà lo grand capital [ai pas vist un comunicat del NPE, ni de LO, ni del PCF], e l’investiment es pas sonque pel plaser d’aver jogaires dins l’estadi, mas per aprofièichar del mercat francés, aquel de l’empèri republican francés. Es pas sonque d’espòrt (coma l’indica Rue89).

Quora devèm pagar per aver linha de tren, es sonque per las aver en direccion de París, per damorança de la «tradition et valeur française» (dixit l’Angevin François Fillon), bicat hard los pòbles de fRANÇA, non ? E sembla que lo sadomasoquisme politic fosquèsse una causa qu’agrada en Occitània.

Bonne Année Bona Annada

La Banca Cortal emprunta a la BCE a 1% e nos vend los emprunts a 3,25 % – fRANÇA nos pana l’argent comun per far sas fèstas, sense interès, ni collectiu, ni social, ni politic, e li disèm mercés cada jorn – nos fasèm embicar e ne sèm contents quitament a sec : VIVE LA fRANCE. Mantunes vòlon que Nabot Ier partèsse, mas cal dire que tota la casta politica jacobina deuriá ne prendre grana, tota.

Lògo eleccions 2012 2

-°-

Exxon Veneçuelà 

-°-

Un exemple de militant d’esquèrra en fRANÇA, e de problèma postal francés :

Rue89 recep letra de militants d'esquèrra

Per aquel militant d’esquèrra la caça a l’Alemand es duberta, un pauc coma a l’ofici de torisme de Tolosa, per la lenga alemanda !