arcuèlh

dijous, de febrer 09, 2012

Proposatz lo vòstre referèndum per l’UMP, fáutan d’idèas per un programa.

Me sembla que l'UMP fauta d'idèas polidas, originalas, per l’avenidor, per emplenar un programa, al nivèl del contengut dels referèndums, alara vaquí una idèa per l'UMP :

1 / prepausi una referèndum sobre l’utilitat del budgecte presidencial, sobre lo budgecte de l’Elysée e del staff que sabèm quitament pas lo còst collectiu.

2 / prepausi un referèndum sobre l’utilitat de las prefecturas, de las centralas nuclearas, e las escòlas de las minas.

3 / prepausi un referèndum sobre la quantitat de diplomatas franceses, l’avèm vist que al moment de la dicha revolucion araba, qu’èran pas gaire eficaç, malgrat lo nombre important e sobredimensionat per rapòrt a las capacitats francesas de pagament e d’aver una diplomacia sul planèta sancièr.

4 / podèm far tanben un referèndum sobre l’utilitat del Charles de Gaule, aquel pòrta-avion que sembla pas poder fioncionar mai de quinze jorns en seguida dins la mar Miègterranèa.

5 / podèm prepausar una referèndum pre estauviar una cambra (Sénat o Assemblée nationale).

6 / podèl prepausar un referèndum sobre l’utilitat de l’ENA e de las universitat de sciéncias-politicas.

7 / podèm tanben nos pausar en referèndum una question sobre l’utilitat del budgecte del ministèri de la cultura qu’es desgalhat a mai de 80 % en region parisenca.

Cal aver un fum d’idèas per estauviar las monedas publicas, e soi segur que los 7 punts indicats aquí, 7 punts mai segur per estauviar que lo budgecte dels caumaires, 7 punts politics que faràn datas ; 7 punts per 7 jorns de la setmana, un jorn / un referèndum ! Aquò es una idèa per aucupar los foncionaris del centralisme francés.

sarkozy

O alara en luòc del referèndum, se podriá atanben organizar la caça als caumaires pels militants UMP, ambe un permís de caça pagat per la caissa de las eleccions o las maletas dinerièras de las familhas industrialas que sostènon lo partit, tè vaquí una idèa qu’es bona. La vau donar a un militant UMP tre que vesi un sul mercat, ambe un punhat dins la cara per estampilhar la mandadissa.

Bon clarament, avèm la candidatura, mas pas de programa.

UMP Monsanto

-°-

Mai seriós es la responsa de François Bayrou, legissètz (lo staff MoDem es mens bèl e còsta mens qu’a l’UMP, mas la responsa es clara):

François Bayrou Referèndum UMP