arcuèlh

dissabte, de febrer 18, 2012

Zebda e la promocion en lenga franquista a Barcelona

Zebda es un grope musical tolzan qu’a un engatjament clar ambe la municipalitat actuala ; acában de sortir un novèl CD e donc son a virar pertot en Euròpa. Se podrà aital recordar Zebda que canta Lluís Llach, l’Estaca, dins una sala de Barcelona, abans d’èstre elegit a la comuna socialista de Tolosa. Mas sembla qu’an pas prevengut los organizadors de Barcelona que cal melhor, per eficacetat economica, promòure un concèrt a Barcelona dins la lenga de l’endreit, aital avèm aiçò :

publicitat zebda

Zebda pròva  aital l’assimilacion a la pensada francesa que pensa que per l’emplec de las lengas, tot se fabrica naturalament… e donc qu’es pas important d’explicar als organizadors barcelonins que val melhor far la promocion dins la lenga catalana que dins la lenga del franquisme a Barcelona.

La municipalitat actuala tolzana farà pas coma Montpelhièr, se promòure en anglés, mas ne sèm pas luènh quora refúsan l’emplec oficial de la lenga occitana per promòure las activitats municipalas, e non pas especialament per far plaser als militants e las revendicacions o participar aital a una futura manifestacion.

Se cal realament pausar la question : de qu’an servit las assisas de la cultura occitana, senon ajudar a passar una annadas en far creire que…

0 2012 Jacme FB

Nos podèm aital questionar, un elegit membre del grope Zebda de qué comprendrà de la pichoneta politica de la comuna de Tolosa per evitar la mòrt de la lenga occitana, de qu’as poscut pensar de las assisas de la cultura occitana, aquelas qu’i a pas participar e que se farà lo rei del respecte de la diversitat de la cultura.

Manif Tolosa 31 març per l'occitan google

Segur que dèu aver l’idèa dels Franceses –que son pas criticables sul punt aquel, perqué o son pas edr! – l’idèa dels Franceses es que los Occitans son comunautaristas, e que vòlon imposar l’occitan a totes. Es benlèu al revèrs, volèm pas una lenga per una elita de minja-subvencions, mas una lenga d’identitat per totes e per totas, e perqué pas coma lo catalan actual per las operacions comercialas, un concèrt a Barcelona !

Mai de 95 % de la populacion de Barcelona comprendrà la lenga catalana, la lenga de l’antifranquisme.

Emplegar l’espanhòl a Barcelona es una error marqueting de primièra linha.

I a encara qu’an un dobte lingüistic … Alara per protestar Radio Pica a donc una ierarquizacion de las lengas, per informacion d’un problèma democratic a Barcelona :

Radio Pica Barcelona

segond torn

-°-

primada de Montsegur 2012