arcuèlh

dijous, de març 15, 2012

Nicolas Dupont-Aignan es candidat !

Lo JDD ne presenta l’arribada. Es interessant de veire qu’es una novèla candidatura a dreita, que serà segurament una candidatura que panarà vòts al FN, a l’UMP-NC, e segur tanben a François Bayrou. Es pas la sola candidatura nacionalista presenta, o son lo FN, l’UMP-NC, lo FdG, Los contribuables en colère, LO, NPA – e la basa es tanben nacionalista francesa per las candidaturas PSf-PRG, EELV e MoDem, mas d’un bais pus amagat.

Es tanben la candidatura qu’a degut panar los potencials de presentacion, las signaturas, a las eleccions als tres autres candidats potencials e que fan partits de la majoritat actuala UMP-NC.

Alain Juppé parla de las divisions de l’esquèrra, mas la dreita nacionalista francesa es fòrta tanben, fòrta en divisions intestinas, ambe programa que se vei pas clarament l’interès de las candidaturas, e donc que se pòt mesurar l’òdi que Nicolas Sarkozy a portat, dins sa politica de la fabricacion de division, ambe contrari de son tèma de campanha de 2007 ; los elegits qu’an de signar per una candidatura son alara una bona causa per far la tria ; mas benlèu que cal trapar non pas capvirar la taula, mas portar una reala refòrma per entendre mai que los elegits per las canditauras a las presidencialas.

Dupont-Aignan candidat

Es una candidatura contra las institucions europèas actualas, contra lo sistèma europèu que respecta pas lo vòt referendari contra lo tractat europèu que fabrica la maissanta gestion europèa actuala. Es un candidat gaulista per d’unes, una candidatura liura per d’autres. L’Union Europèa dintrarà aital dins la campanha ?

E la majoritat que respecta pas aquel vòt es la partidocracia francesa, UMP-NC-PSf-PRG, tot un ensemble de gropusculs de tecnocratas del bonapartisme francés (majoritariament emplegats dels sistèma, a lamagat en general) o de pro-europèus, pro-sistèma-europèu-actual, que vòlon installar un sistèma a la francesa al nivèl europèu.

Un novèl sistèma partesan dins l’Estat francés seriá un sistèma que vesi aital : Ligue, FN, Dupont-Aignan, MoDem, EELV, Totes los partits diches regionalistas (mai fòrts evidentament), FdG, NPA-LO (descolonizats de París) – lo positiu serà alara las colors politicas del futur democratic francés ?

E benlèu podèm imaginar un sistèma diferent per cada region amb fòrta identitat juridica e nacionala ? Utopia pel moment, mas benlèu zo cal aver en amira.

Nos podèm demandar perqué tantas òdis dins aquela majoritat UMP-NC ? La lista de las odianças son aquí, determinada per la familha del president, ges amagada coma ambe lo François Mitterrand, mas encara mai un còst per totes los ciutadans e en periòde de crisi efectivamentr ne caldriá téner compte coma explica Alain Juppé (ipocritament encara)  sobre France Culture aqueste maitin:

Image (5)cosina electorala a l'alh

La cosina politica actuala al alh es puslèu de la maissanta adaptacion de la cosina democrata occitana ; es l’engana francesa qu’es portada per Occitània.

La fauta d’etica de la majoritat dels elegits al govèrn es talament granda que podèm pensar qu’es lo modèl del cap d’Estat… Donc se podrà entendre la candidatura d’en Nicolas Dupont-Aignan, car, sul tèma de l’etica, del non-respecte d’un referèndum e de la seuna victòria del NON, la meteissa casta francesa faguèt la pròva de la fauta sancièra d’etica contra la decision dels pòbles, del pòble-ciutadans e de las diversas nacionalitats ontologicas a la presa de poder de 1789, mas abans la manipulacion dels tempses d’aprèp la terror de 1792.

Alara quora aquesta anciana majoritat explica que vòlon d’autres referèndums sobre subjectes que seràn escolhits aital (per la manipulacion abans e aprèp la votacion, l’engana-pòble es la Vena republica) augura un temps maissant per l’etica d’un novèl sistèma UMP-NC reviscolat.

Aital la candidatura Nicolas Dupont-Aignan a un grand interès, la cerca de l’etica en politica francesa ; es benlèu çaquelà una utopia sampitèrna, en sapient d’«Histoire de France» e sas manipulacions per las dominacions dels pòbles e per pensar que «la France protège les Français», coma se fR-nça èra una maquina politica diferenta dels pòbles de fR-nça, diferent del pòble-ciutadan de la republica qu’avèm fins ara.

-°-

Ènneci manifestacion del 31 de marçprimada de Montsegur