arcuèlh

diumenge, de març 25, 2012

Sarkozy son farlabicas politicas de naut nivèl mediatic pels avuglats de totes tips.

Aprenèm aqueste maitin que Nicolas Sarkozy farà votar leis novèlas per la securitat o per aver la patz en vila.

Espèri qu’aqueste còp serà lo darirèr bilhet sul personatge que cumula la talha personala (diguin es perfait) mas cumulat  a la talha de l’eficacetat de sa politica, es pas una question de crisi, es una catastròfa poltiica per la dicha republica parisenca.

adiu Nabot Ier

1 / cal notar que la campanha de Nicolas Sarkozy, e dels amics e amigas, sembla a las listas de las promessas de François Mitterrand en 1981… e sabèm çò qu’a donat !

la fons de farlabicas sarkozistas

La granda diferéncia es que son sempre estada escricha la de François Mitterrand,n e vist la fauta de memòria dels ciutadans, los arquis èran aisida de trapar 5 annadas aprèp. Òr, la limitacion a 5 annadas del mandat del president, a facilitat la fauta de memòria dels ciutadans, socialistas o umpistas, amai dels autres. Pus digun a Tolosa se recòrda de l’afar de tarnac, afar que perseguís çaquelà, e qu’es una pròva d’ineficaetat politica al pus naut de l’Estat ministerial, ineficacetat nommada MAM, la basquesa.

Aquel frenesia de las leis non aplicadas, adobada dempuèi París per un nombre de deputat de granda quantitat, e de senadors privilegiats, farà alara la facultat de las regions de votar las seunas pròprias leis, leis que serián mai aisidas d’aplicar, e sustot mai aisida de contra-rotlar pels ciutadans.

2 / cal pas doblidar sense cambiament de la ConstituTion que lo Sénat es d’esquèrra e que lo sarkozisme, per las leis qu’a pas poscut voitar abans setembre 2011, alara qu’aviá la majoritat pertot pel UMP-NC : la situacion serà mai complicada.

Senon, benlèu que una novèla Assemblée nationale auriá d’eliminar lo Sénat d’esquèrra ; avizat la complicacion e la fauta de respecte de la cinquena constitucion, s’aquò s’avèra necita pel pichon president, e son club de financialistas ajudat d’avocats desfiscalistas.

3 / vist l’incapacitat de sa majoritat d’aplicar las leis qu’an votat, se podrà pausar la question de la capacitat de la majoritat que damorarà dins la plaça sense cambiament dins l’eficacetat. Aital podèm confirmar qu’en matièra de repression lo FN es melhor plaçat.

L’ineficacetat de la polícia locala de Tolosa, vist las leis actuialas, es puslèu lo rebat d’una causida de personal per l’ancian ministre de l’interior, e adobat pel candidat-president, immigrat de la tresana generacion. Alara sobre subjecte sensible es ineficaç, perqué o seriá d’ara enlà, d’unas setmanas aprèp l’eleccion de Pascas 2012.

Enfin per provat l’ineficaetat de l’accion de Nicolas Sarkozy, cal legir lo bilhet següents o la premsa d’esquèrra ambe lo CV de Mahommet Merah, o lo bilhet precedent.

4 / lo darrièr punt es que cada còp que lo grand timonièr umpista a desvolopat una politica, s’es acarada a frens incompeneders de l’administracion d’aplicacion, de moment que la mediatizacion annulava l’efèit de la lei ; lo còst de la mediatizacion de Nicolas Sarkozy, cap partit la mesura en incapacitat de far viure una societat del dreit. Alara la prepausicion de Borloo, l’òme d elas maison als problèmas juridic e los supausat 100.000 €, d’aver una cara sociala a la politica de Sarkozy, fa bravament rire o plorar ! Car sembla qu’aquel sap pas se gaitar sa politica anciana dins un miralh, del meteis escantilh que la de Nicolas sarkozy ; per clavar, sembla fins finala que lo sarkozisme es la cumulacion de las incompeténcias politicas de l’Estat francés, sembla que lo FN sol fariá melhor.

aficha Canal   per la campanha 2012

Quina serà las promessas legalas suplementàrias per Nicolas Sarkozy, quina mentida suplementària ?