arcuèlh

dilluns, de març 05, 2012

Una frasa d’un urban que sap res dels comptes agricòls

«-mais vous avez 40 hectares.», Nicolas Sarkozy a Itxasu en Euskadi, per respondre a una question sobre lo tipe de «bona vida» dins lo mitan agricòl, vida pauc valorizada pel sistèma productivista actual, sistèma sostengut pels cerealistas de la FNSEA, amics de l’UMP.

40 hectares

Quora se sap lo revengut o salari del cap d’Estat aquel e de la seuna administracion a l’Elysée, se podrà dire que 40 ectars son dos meses de revengut per el.

La frasa de Nicolas Sarkozy es puslèu un afichatge de la non compreneson del sistèma agricòl europèu, e particularament en Occitània o Euskadi. Es clarament l’inexperiéncia del mitan rural.

La paradòxa es que lo Front de Gauche pensa parier, dins lo contèxte de l’anticapitalisme sampitèrne de l’esquèrra sul tèma.

La confusion es clara entre una aisina de trabalh qu’es integrat dins lo compte d’explotacion agresta e un ben capitalista que se podrà crompar per especular, o partir abans de migrar, o fugir l’Estat francés.

Aquestes personals politics se vòlon los gavidaires de l’Estat, se sábon quitament pas lo biais de foncionar de las entrepresas e del sistèma economic en plaça actualament.

Donc, cal tornar dire a l’UMP de MAM o de Nicolas Sarkozy o de Lamasure, 40 ectars en Euskadi se son explotats per un païsan, son pas de vendre ; e quora son de moneda –riala- son pas de vendre, senon quora son venduts, o son forçats d’immigrar endacòm mai ; es benlèu lo projecte economic de l’UMP-NC-FdG-LO-NPA en Euskadi es ajudar la migracion del pòble per daissar la plaça als Parisencs de Neuilly/Seine ?

The Voice

Dempuèi lo 1er de març 2012, sabèm que la competéncia dels elegits UMP-NC sembla èstre basada sonque a una visita electorala al slon de l’agricultura.

Legit sobre un blòg del PdG :

aprèp lo 1er de març a Baiona un milityant del FdG

-°-

tchòrnoblaiaconvidacions del 31 de març

(per la manifestacion qu’avètz notat sobre lo vòstre agènda, lo 31 de març per la lenga occitana e una demanda de creacion d’una lei per l’occitan)