arcuèlh

dimecres, de gener 23, 2013

Anuèch es un grand jorn per Catalonha

Anóncia del Parlament de Catalonha

Es pus un jòc politic, es benlèu aiçò que la CUP (independentista catalan d’esquèrra) a pas encara comprès. Una majoritat del Parlament de Catalonha a votat la debuta del procèssus d’endependéncia.

Lo camp dels imperialistas e antidemocratas aurà aital englobat la CUP, lo PP, lo PSOE-PSC, C’S. Gaire d’estonament.

La mocion prepara un acte politic per designar lo camin del referèndum. Ai gaitat una partida del debat televizat pel Parlament de Catalonha ; ne podèm parlar :

- PSOE, Navarro, lo ferderalisme que fonciona pas ambe Espanha es estat lo sol programa del disocrs de l’assimilacionista socialista.

- Ciutadanos, en espanhòl, nos a explicat que la democracia passava per la ‘Constitución’, la santetat del libre se pausa aital coma un aisina fancista per l’Estat de dreit, sanctificat, e unilateral pel grand benefici de Madrid.

- EUiA-Verds parlava de democracia, e de dreit de dcecidir, donc de votar per un referèndum.

Debat sobre Vilaweb 2Debat sobre Vilaweb 3Debat sobre Vilaweb

L’intervencion del PP es estada la mai ipocrita de totas, sabi pas coma los Catalans pòdon encara suportar una representanta que parla de combare la corrupcion en Catalonha, calara que podèm verificar aiçò :

Corrupcion en Espanha

Pensi que cal dire que la majoritat de la corrupcion es del PP e del PSOE, los dos partits de l Estat centralista espanhol.

En angles podetz fintar la resulta

Resulta de la declaracion de sobeiranetat

-°-

E dementre la premsa francesa gaita Mèxic, o lo Malí en guèrra africanofrancesa, avèm deputats francogermans que ….

deputats endormits