Cosinar a l’occitana, per tradicion (eiretatge) o per …. un trabalh de recèrca, o de crompa d’un simplàs libre :
Blancahòrt a vist editar en decembre passat un libre d’una importança deliciosa per la civilizacion cosinièra occitana. Lo libre editat se sona Cosin’Òc, es la sortida de trabalh d’un grope de cercaires, e de militant de Gasconha, prèp de Bordèu. Lo grope se titola «gascon», e son gascons cercaires (ne fauta), mas es bravament plan un trabalh important per Occitània sancièra.
Çò d’important es que podrà èstre apresa dins totas las escòlas de lenga occitana, e una aisina per totes los cosinièrs occitans jovenòts e qu’an mestièr de resorga segura ; lo libre es fait de las fòrças cosinièras ancianas occitanas ; s’i vei plan, pr-amor qu’i a la traduccion en lenga d’importacion recenta (1470), e dins las lengas dels redactors gascons. E l’òrdre de presentacion plaça cap de dobte, es un «grope gascon» al trabalh.
Las receptas son classicas, basicas, essencialas.
La referencia es ISBN 978-2-907845-12-0, e lo grope G.A.H.BL.E. se podrà contactar via la comuna de Blancahòrt.
-°-
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada