arcuèlh

dissabte, de gener 19, 2013

L’integrisme religiós es un dangièr uman

L’afar del Malí explica mai clarament çò qu’es l’integrisme musulman, es una màfia religiosa que se finança sobre los trafic, tot en demandar regulacion religiosa extremista sobre 50 % de la populacion regulada per la Shari’ah, al nòrd Malí per exemple.

Lo document de CNN es puslèu interessant, los barbuts, en l’ abséncia de femna, pòrtan parcarda integristas musulmana sobre lo tèma del Malí ; lo document es ges difusat per la BBC sul tèma de la guèrra africana actuala.

Shariah a Londres

La paradòxa es que cap pòble del monde a mestièr d’integrismes religioses, d’un Estat, segur, d’un integrisme religiós, NON ; lo primièr pòble a aver testat aiçò es lo pòble occitan, el qu’aviá gausat préner lo Libre, sonat Bíblia, dins la seuna pròpria lenga sense aver mestièr dels intermediaris papistas (los integristas del moment) e per o poder emplegar per la gestion pròpria de la societat civila occitana, el qu’aviá probat que se podiá aver un organizacion administrativa e politica sense religion (Ducat d’Aquitània o Comtat de Tolosa, Reialme d’Arle dins una mendra mesura), sense l’ecclesià de Roma.

Al Malí, s’an mestièr d’un modèl, es aquel d’Occitània ; aquel que l’integrisme estatal francés, estreitament ligat a l’integrisme religiós papista, es pas lo bon modèl pel Malí, ni per cap Estat d’Africa.

Cal notar çaquelà que CNN parla de l’intervencion frnacesa al Malí, un pauc coma los mèdias franceses dempuèi la debuta e qu’an arrestat d’o dire dempuèi una jornada, en parlar d’intervencion franco-maliana, anuèch. CNN a tanben una presentacion que parla de la guèrra del Malí, e i dintra l’afar d’Argèria ; la BBC explica l’afar d’Argèria e oblida lo ligam clar malian. Dins los dos mèdias se parla rarament del problèma pausat al Malí per la politica del comèrç mondial per non ajudar las populacions de sobreviure sus aquel mercat mondializat.

Es talament aisit d’aver populacions vulnerablas economicament, pels poders militaristas (còp d’Estat mai aisit) coma pels traficants-integristas del Saharà. la politica de l’Union Europèa es estada aital una ajuda per la militarizacion de la zòna, en oblidar que la zòna o sosregion africana viviá tanben en ligason ambe l’Euròpa. Es vertat que l’Euròpa interessa pas los Angleses, ni BP, ni StarOil (Norvegians), ni la BBC.

L’integrisme musulman trapa a Londras unas plaças per l’expression que fabrica lo contengent d’integrismes o traficants africans, pel desvolopament de pensadas politicas odiosa per las populacions mondialas.

Per oposicion als manifestants de Londres, podèm tornar legir las responsas d’en Belkacem Lounès dins Nice Matin.

Belkacem Lounés entrevista dins Nice Matin