arcuèlh

dissabte, de desembre 22, 2012

Arrogança culturala d’unas elitas que se creson lo centre del monde Qulturé !

Es encara Sandrine Morel que la farà bèla la manipulacion, en una entrevista d’un gojat que se crei lo centre del monde perqué maneja la Qulturé de l’elita operacionala. Es un article-entrevista d’una granda arrogança politica.

Sandrina Morel contunha dins Le Monde

Espèri qu’aprèp aquela entrevista, en Lombardia ne farà plan de cas, e lo convidaràn pas a encaissar la moneda dels impòsts lombards.

Car es plan aiçò que cal reténer : «lo nacionalisme son dangierós» (Sandrine Morel a trapat la persona idònia per poder donar lo seu punt de vista parisenc sobre los provincialistas), plan segur res explica que a Madrid o Paris son los nacionalistas expansionistas ! Los que son del replegament sus se (FN, Ligue and companhiá), quora los Franceses an ganhat o que zo pensan aital ! Lo turiferaris los van sonar primièr «los regionalistas» coma l’escriu Le Monde, coma se Le Monde èra pas un jornal regional d’aquesta planèta, per la banlèga e los barris de las elitas, de sa costosa diplomacia ; la paeròt aquel es un jornal coma la pravda, que cal crompar per legir entre las linhas, mas es obligatòria de crompa, per saber de quina manièra la manipulacion se desvolopa ; Sandrine Morel amerita plan per sa collaboracion al conservatisme d’aquel sistèma sense cap de dobte en fauta d’eficacetat (veire bilhets precedents, per alongar los argument en pròba) e sistèma centralista e centralizat qu’es castigat per l’economia actuala, mas que sap çò que cal per la bontat del pòble manténguer, e sobretot la sotmission al chef parisenc o madrilenc.

Es un esperit liure, mas que castiga los «regionalistas» sempre, sense pensar que benlèu se caldriá melhor informar sul tèma, mas pas dins Le Monde.

La belgitud (pòt èstre fòra que francofòne ?) monta al cap e rend pas sapient, nimai aluzerpida. Es amusent de veire que la belgitud tipe Carles Ven pòrta a pensar centralista, Qulturé elistista coma dels tempses dels reis que se son bastuts per crear un concepte de «frontières naturelles», per Madrid o de l’enemic sampitèrne francés parisenc. Aquesta elita Qulturelle es un pauc coma lo trauc del cuol, se pensa passar del brut en net, quora kleenex es passat, quora Le Monde es passat!

Aquel tipe de personatge, per la seuna arrogança, amerita simplament de netejar los cagadors, e Sandrine Morel de practicar la traduccion (coma jà indicat mai amont). Son d’aqueste monde que fa dels Ciutadanos ! (veire bilhet precedent).

Portada de SundaysHerald