arcuèlh

dijous, de desembre 20, 2012

Bernard Tapie tòrna en Provènça.

Mantunas criticas se fan sentir al Parti Socialiste francés, lo PRG tanben (donc dins los mèdias parisencs), per èstre contra l’arribada novèla de Bernard Tapie a Marselha.

Tapie e la premsa tòrna

Nos podèm questionar sobre mantunas causas sul fenomèn aquel :

- 1 / perqué a París e al PSf son talament avizats per regretar la transmission d’una entrepresa ?

- 2 / quina diferéncia i aurà entre un Parisenc Hersant e un Tapis que viurà mai o mens tanben a París ?

- 3 / jamai una question sobre la premsa a las Antilhas ?

- 4 / es pas la fin del monde ! Mas serà un biais d’aver enfin una vertadièra critica del sistèma parisenc dins la premsa de Provènça o de las Antilhas, ne cal dobtar o pas ? Es de dire un biais de Marselha de tornar centrar l’informacion utila per Provènça, per la Gavotina e Niça, mai de Corsega. La meuna pensada es similara per las Antilhas.

- 5 / l’occitan de Provènça, de Gavotina, o de Niça aurà dreit a unas linhas regularas dins La Provence ? Car pel moment la premsa que pensa socialista ne far pas brica un espaci digne per la cultura e la lenga de Marselha e de Provènça, de Gavotina e de Niça.

fin del monde e Bugarag

Pel moment, pensi que se cal felicitar de la transmission d’una entrepresa de premsa ambe un cap d’entrepresa dinamic en Occitània (Èst) e Corsega. Calm tanben en urgéncia una informacion a Bernard Tapie sobre l’occitan de Provènça, Gavotina e Niça.

-°-

Keep Occitan 2 version occitana complement repotega pus parla occitan

-°-

Portada de Libération

Dona la mesura del coorporatisme d’esquèrra…. parisenca.