arcuèlh

dijous, de desembre 01, 2011

Siemens, Tolosa e deslocalizacion

Siemens es estada l’entrepresa que l’equipa municipala UDF-RPR, puèi UMP, a causit per transportar los Tolzans. Tot lo material es donc un pauc de ‘Made in France’ coma l’indica, en patois parisenc, lo jornal regional Libération, vist que :

Siemen Paris Tolosa

Lo tram, el, es fabricat a La Rochelle… mas cap antena de l’entrepresa es presenta dins la region, contrariament a Siemens

Lo Conselh Regional debuta una politica per desvolopar la filiara automobila ; es clar qu’Occitània fabrica jamai lo material qu’es lo mai emplegat pels ciutadans d’Occitània [levat a Blancahòrt fins ara]. Se cal demandar perqué ? Ai plan segur de las responsas, mas benlèu que los cars lectors e las caras lectriças se la deurián pausar, la question de la realitat de la politica industriala de l’Estat francés en Occitània (per Tolosa, Baiona, Pau, Bordèu, Lemòtges, Clarmont, Valençi, Avinhon, Marselha, Tolon, Niça, Montpelhièr…) ; mantunes faits politics fan clar que se Airbus es aquí, a Tolosa, es pas fauta d’una decision parisenca, mas una idèa alemanda qu’a pausat Airbus en Occitània, a Tolosa.

Siemens France es fins ara donc, Made in París. Lo Made in París es un regionalisme ambe d’idèa d’expansion republicana, d’unes díson qu’es un nacionalisme d’expansion, d’autres párlan de République française…. «que cal salvar dels mercats mondials e del grand capital mondialista».

Per moment, dins la premsa regionala parisenca, se parla de deplaçament de l’activitat de Siemens en Alemanha, e quora se desplaça un còp, se podrà desplaçar dos còps ! La majoritat de las fabricacions industrialas de bais còst se fan en Euròpa de l’Èst, ambe de las decisions alemandas ; e prequé pas en Occitània ? Uèi sembla que podèm jogar a l’industrializacion d’Occitània ambe los poders alemands … E alara podrèm benlèu pensar a una estatut federal per fRANÇA, puèi !

Nos podrèm aital questionar sul còst de la modernizacion del mètro de Tolosa, vist los còsts de la ligostica e de la fabricacion dels veïcul que deuràn èstre lo doble a la prochèna modernizacion. Ont seràn fabricats ?