arcuèlh

divendres, de maig 24, 2013

Balmars :Ipocrisia dels elegits d’Occitània

Se parla sovent del bon minjar, de la qualitat de la cosina miègterranenca, del Slow Food, o del regret que las novèlas generacions sapiguèssen pus plan minjar, anoncia sobre las publicitats per melhor minjar, etc … Los primièrs a las vóler son los supausats representants de la populacion, los elegits. D’annadas aprèp annadas son installats dins la rotina de destruccion de la civilizacion occitana, gaitatz aquò :

Inauguracion

La mèrda es pas los inocents ciutadans joves, e lo bon restaurant occitan es per l’elegit que inaugura un Mac Donald’s !

Cadun a dreit de causir lo seu minjar, mas un elegit qu’inaugura un Mac Donald’s serà lo meteis que refusarà una signaletica en lenga occitana !

Avèm un personal politic d’una estupiditat sense equivalent en Euròpa ; mas per çò que tòca la moneda, son mi aluzerpits.

L’elegit concernit es aquel que critica en país tolzan, l’independentisme tolzan (gaire existent) o catalan (e que la lenga li dona botons a-n aquel) ; es d’esquèrra nacionalista francesa, supausat socialista abans que se presentèsse contra EELV candidat adobat pels socialistas. Podèm alara clarament donar que los Mac Donald’s en Occitània son estats installats pel nacionalisme francés, clarament.

arriba españa