arcuèlh

divendres, de maig 10, 2013

Mens ben que Pétain, los socialistas !

Cal remarcar que Pétain imposèt l'occitan dins las escòlas pels regents que sábon ensenhar la lenga. Aital un Jacme Servat (libre 'les révolutions en Occitanie’ avant 1789) a agut una alfabetizacion de l'occitan e es devengut conselhièr pedagogic pendent 42 ans en Tarn-e-Garona, Carcin bais, d ela Lomanha al Causse l’an vist passar e a desvolopat l’ensenhament de l’occitan a l’amagat de tot, e principalament de las seunas ierarquias que lo castiguèron sempre.

Sol podèm listat Jules Ferry per far melhor que Philippe Pétain per imposar lo francés sense demandar als parents, sense avizar que la populacion parlava pas la meteissa lenga que la ierarquia de l’armada francesa, que lo sant impèri juste destrusit (per arribar al poder çaquelà an parlat la lenga del pòble per l’enganar mai tard), e que la francizacion èra pas l’alfabetizacion.

Ensenhament Peillon

*** es la redaccion de la lei Peillon sobre l’ensenhament !

Remarca, pas cap parent de Mayotte s’es estat questionat per saber s’èra utile d’aver una alfabetizacion dins la lenga pròpria del novèl departament (lo maorí), nimai se caliá un ensenhament en parallèl de las doás lengas utilas, maorí (lenga dels indigènes) e francés (lenga de l’Estat imperialista en Africa e en Euròpa o dins las Caraïbas).

Ai pas jamai agut la mendra afinitat ambe los socialistas perqué sabi, ambe experiéncias personalas de terrenh e per saber un pauc recordar l’istòria, que son de cap fisença politica, e que son productor de messorgas a km ; alara quora sabi qu’ai trabalhat per un associacion País Nòstre, e que mantunes meses aprèp aquel trabalh, son estats donar una medalha “Médaille de l’Occitanie” a François Hollande, aquò es a plorar de l’estupiditat des militants d’esquèrra francesa en Occitània (los pòdi pas listar en politica d’un autre biais, els que fan criticas del nacionalisme occitan de las mai fòrtas). O cal plan dire que las viradas ipocritas e politicas de mantunes membres de País Nòstre confina ambe un enculada de primièra sorga per l’occitan, pel movement ciutadan en Occitània.

los nacional-socialistas e l'ump

Es tanben vertat que la consciéncia istorica es de cap manièra mesurada per aquel movement ; País Nòstre son estats onorejar un Robert Lafont, alara qu’es el qu’a suprimit per son usança personala lo Congrès Occitano-Catalan, en lo transformar sul modèl universitari montpelhierenc ; l’idèa èra de fargar un Congrès Occitan-Catalan permanent, la transformacion durèt pas mai d’una annada. De mai abans aiçò e per se valorizar Robert Lafont farguèt un encontre politico-universitari ambe lo seu amic Robert Savy de Lemosin ; l’encontre se debanèt en dedins lo Conselh Regional, se diguèt causa fòrt importanta per l’istòria occitana e de la boca del secretari general del Conselh Regional de l’epòca, sobre la quasi-oficialitat de l’occitan organizada pels Ducs d’Aquitània ; per aquel encontre s’esperèt un document escrit, o un resumit a la finala ; avèm agut res del tot ! Per matar las organizacion occitanista, caliá demandar a Robert Lafont, País Nòstre li rendèt omenatge a Narbona, çò qu’es normal … èran e son de la meteissa trempa, anti-occitanista.

País Nòstre foguèt convidat per … lecar los c….. de mantunes tecnocratas socialistas d’Aude (departament que faguèt gaire res per la visibilitat dels panèus de direccion dins l’aglomeracion contrariament a las promessas entendudas), socialistas d’Aude en manca de campanha e de contengut, e donèron la «médaille de l’Occitanie» a François Hollande dins aquela fèsta de la ròsa trista socialista.

Ròsa Nègra CG 11

Jà unes Bretons nos avián prevengut, «lo departament de la Corrèza a pas cap politica per l’occitan», e malgrat aiçò li an donat una medalha e País Nòstre, en mediatizar aiçò enganar la populacion. Ara País Nòstre, fabrica una campanha per s’associar al Manifèste Occitanista, e los militants de l’Aude del Partit Occitan (sovent critics a prepaus de País Nòstre, e ambe rasons grandas, o pòdi confirmar ara) díson pas res sus l’engana de País Nòstre sobre aquel “Manifèste Occitanista'” que deuriá pas brica èstre promòugut per aquela associacion de manipulacions politicas. Çò qu’es pietat es que lo president del PNO a causit d’enganar del meteis biais del costat d’Agen, e aquí la dreita.

Ameritèm melhor - Occitània