arcuèlh

dimarts, de maig 14, 2013

La co-oficialitat Francés–Còrse en camin…

Dins una entrevista en francés sus Alta-Frequenza, Jean-Luc Chiappini explica las jornadas de debat que se van debanar per capitar la co-oficialitat de las lengas francesa e còrsa. Lo Conselh Territorial de Corsega trabalha democraticament per zo assolir lo mai aviat possible per la dignitat de la lenga manténer.

logo Alta Frequenza

Dins l’entrevista que podètz escotar en linha sul site de l’estacion privada (ambe publicitat) e qu’emplega la lenga de Corsega de faiçon digna e de contunh, Alta frequenza, en picar sul document d’illustracion.

Dins l’entrevista se parla del «modèl catalan per establir la lei»… Son pertot !

La co-oficialitat en Corsega es la sola dignitat que podèm aver per una lenga mesprezada per ara, la lenga còrsa ; la solucion de co-oficialitat es la sola solucion valabla per totas las autras lengas de l’Estat francés. Ai plan escrit coma lenga co-oficiala … cap recordar als Franceses çò que vòl dire aquel [co-] dabans oficial ? Es complicat, o sabi, els que pensan sonque al sistèma francés de netejament lingüistic, un territòri per els = una lenga, causa qu’es una contra-istòria per Alsàcia, Savòia, Occitània, Corsega, Catalonha, Iparralde, Bretanha, etc.