arcuèlh

dissabte, de maig 11, 2013

InterEconomia e TVMadrid

Son cadenas de television de l’Estat espanhòl, per la TNT-TDT son difusada per tot l’Estat Espanhòl perqué n’an los mejans dinerièrs, son alara las televisions d’un poder oligarquic bèl en Espanha, e donc es normal que resistíscan a la sortida d’una tròç del mercat fiscal que lor escapa.

Internet es una causa utile per difusar las messorgas espanhòlas e ajudar d’èstre informar directament pels mèdias catalans ; una guèrra mediatica, inegalitàrias, se debana actualament en Espanha e catalonha (perqué la TNT-TDT dona al Principat de Catalonha las cadenas espanhòlas de las messorgas, e Catalonha Independent, tot damorent egual per las produccions, es perdre un tròç del mercat-Estat-Nacion, per elas)

TV Madrid a largament donat la paraula per envadir Catalonha ; es una cadena qu’es acceptabla per l’Union Europèa ; me recòrdi totas las criticas qu’avèm poscut entendre dels mèdias genocidaris de Rwandà, e notament de Radio Mille Collines ; avèm donc una cadena de television en Euròpa que practica las meteissas messorgas e que trabalha la nacion espanhòla (sense la catalana vist qe son immunizats) per far la guèrra a Catalonha, ajudar l’argumentacion dels militars a la retirada. Es adminisibla per l’Union Europèa ? Sembla que ÒC !

NeW WaR Tv in EUROPE

InterEconomia organiza un debat (plan) ; l’ai gaitat per Internet e sense copadoira pel difusaire. E al mièg d’aquel programa ; ai poscut veire una publicitat per una associacion que defend una lei contra avortiment, mas la publicitat es estada anonciada per l’animador del programa de InterEconomia, çò que vòl dire que l’a television InterEconomia participa a la campanha, e vist la manièra del presentador, es certan.

InterEconomia cadena dangierosa per la democracia

De que fabrica lo regulador de las practicas audiovisualas madrilenc ? Non i a lei per evitar de mesclar promocion e engatjament politic dins los programas audiovisuals ?

Lo programa donava la paraula a deputat d’ERC, Alfred Bosch, que cal felicitar per la paciéncia politica e diplomatica. Se las questions pausadas per l’animador èran de granda qualitat ; las questions pausadas pels interlocutors prepausats èran d’una basica ignorança del subjecte, sense cap de trabalh jornalistic, coma per exemple se rensenhar sul balanç fiscal e de las seunas realitats modèrnas, o benlèu en jogar sobre l’ignorança entretenguda per non aver debat.

Dins aquel afar Alfred Bosch es estat encara un còp de felicitar.

Alara m’a calgut cercar dins lo programa lo quicòm que podiá explicar la mediocritat dels intervenents. Me sembla aver trobat… aquel paure Ricardo Fernóndez Deu es d’aquestes tristes sénhers audiovisualizats per InterEconomia. En matièra d’estratègia informativa, benlèu que li cal cambiar de mèdia … per sa promocion de l’ICB.

InterEconomia cadena dangierosa per la democracia 2

Las vídeos son en lenga espanhòla, lenga que entendi gaire, levat quora es un polit espanhòl … i a d’intervenents qu’an pas l’espanhòl d’Alfred Bosch, son complicats d’entendre ; devon parlar dins un dialecte de l’espanhòl, o un patués madrilenc (? – soi pas lingüista PP de l’Aragon, la LAPUTA que díson legalament en Aragon ?). Aquestas vídeos se pòdon gaitar aquí.